Hvor blev de af??

 Tirsdag d.14 Juli 2009 | Sygo | Gæstebloggere
Er det mon menneskelig deflation eller mental eksil alle vores dejlige sygo læsere er vidne til i øjeblikket? Hvad sker der for de to ellers så samfundskritiske og sekretinteresserede herrer? Er de gået i hi? Har det slået klik? Er det eneste der rimer på Niels mon Træls og er Michael i virkelighede hebræisk for bussemand?

Ja jeg ved det ihvertfald ikke, Lige inden de forlod cyberspace sagde de (Niels og Michael) til mig at jeg forresten hellere måtte skrive et indlæg for dem. For nu gik de... Og så gik de, uden  at smække med døren eller noget.

Nå men jeg er så sommerferie vikar her på sygo og har valgt at skrive under alias, da jeg helst ikke vil forbindes med de store planer om revolution som sygo normalt ligger for dagen.

Mit alias er "MORMOR" og mine interesser er mine to katte (Mulle og Manse), fodhækling og ting på glas.

God sommerferie til Niels og Michael.

Søsterbloggen

 Tirsdag d.20 Januar 2009 | Michael | Gæstebloggere
Nu har sygo jo fået en siamesisk killing på tastefejl.

Jeg forstår nu frustrationen, som læser når der ikke kommer indlæg i den rate som man gerne vil underholdes!!

Så da jeg var inde og tjekke tastefejl for 9½ gang idag, tog migselv i at råbe: HURTIGERE KLOVN, VILDERE KLOVN.

Ikke alt gir mening

 Fredag d.7 November 2008 | Ikeaboy | Gæstebloggere
Er det egentlig ikke et mærkeligt, at man betegner noget "skide flot"? Eller, "Jeg skal skide, pisse meget"? Kan du ikke lige bestemme dig!

Jeg har fået en ny mus idag, den er meget livlig!! Endnu et mystisk ord... Liv Lig = Minus og plus gir??? Øhm...

Hvorfor har blinde mennesker ofte solbriller på? Det er da et underligt valg af beklædning, det vil jo svare til at døve konsekvent gik med ørevarmere?

Så var der ham piraten der optrådte til en teaterforestilling og blev helt forbavset, da han fik klap for øjet... eller.. stående ovasion (betyder det rejsning?)

At få rejsning er at leve.
Citat HC Andersen

Karikaturtegninger

 Torsdag d.10 April 2008 | Peter I. | Gæstebloggere
Måske det her indlæg bliver en del Carrie Bradshaw-filosofisk men jeg vil altså ha lov til at kaste sætningen ud: kan mænd leve uden kvinder og for hvis grund er manden sammen med kvinden? - er det for at vi andre kan grine når han ikke er sammen med kvinden eller er det for hans egen skyld?
Det er præcis overskriften og indholdet for et TV2-program her i aften hvor man har rømmet en hel landsby i Jylland for kvinder.

Og karikaturerne driver ned af væggen: hvordan skal manden nu få vasket tøj? hvordan skal han få mad på bordet? ja hvordan skal han overhovedet komme op af sengen uden sin kvindelige støttepædagog? Og så kan vi andre (hvis vi da gider se TV2) sidde og trække os selv i skægget. BORTSET fra bøsserne! For vi har kraftedme ikke en kvinde til at hente børn, vaske tøj, gennemføre en forårsrengøring, strikke vintertøj og være kronisk indlagt til madlavning hver dag klokken 1700. Og det pudsige er at vi heller ikke har lyst til at have et sådan kvindemenneske. Så igen, det hypotetiske spørgsmål: hvorfor fanden er det sjovt at sidde og grine af nogle mænd der er totalt imbecile og i allerhøjeste grad udstiller sig selv som retarderede husejere der dårligt nok kan beskrive en vaskemaskines gøremål. Jeg er lamslået! Det er en komplet ligegyldig konservativ observation at kvinden-står-i-køkenet-snart-skal-hun-traktere... jamen for fanden! både Ænnit og jeg står i køkkenet, både Ænnit og jeg vasker tøj, både Ænnit og jeg gør rent og det kommer vi forhåbentligvis også til at dele når vi nu engang flytter sammen.


Nogle vil sige jamen-det-er-jo-et-lille-harmløst-program! Ja det er meget muligt men jeg vil ikke udstilles og kategoriseres med de mænd! Og jeg vil satme heller ikke i bås med kvinderne. Jeg kan udmærket godt selv finde ud af at drive min butik på min bopæl uden en kvinde og hvis det at være huslig er kategoriseret som kvindearbejde så vil jeg ha en revolution (mere!) og det kan kun gå for langsomt. Overvej scenariet: bøsseparret i den landsby - hvad gør de? For TV2 har jo med deres konservative udlægning i høj grad diskrimineret så det er til at skære i. Skal den ene af de to bøsser fjernes med alle kvinderne? eller får han lov til at blive boende? hvilken fordom lever højest: at den ene bøsse er feminin og kan kategoriseres som kvinde eller at han ikke er feminin nok til at blive fjernet med alle de andre kvinder?


Jeg er så sur når medierne forsøger at putte alt i bokse - hvorfor ikke bare sige: »hej landsby! vi skal lave et program og den person i husstanden der laver mest husligt skal lige bo på hotel i 14 dage«. Så var man ude over min kritik og man var ude over kønsdiskrimineringen.
Så tillægsspørgsmålet er vel: hvorfor fanden synes nogen det er sjovt at kigge på hjælpeløse mænd? Og hvorfor skal medierne endnu engang bekræfte at samfundet KUN består af mænd og kvinder der bor sammen. Jeg synes det er råprovokerende og virkelig, virkelig til grin.

Dræbersnegle

 Mandag d.3 September 2007 | Carl-Mar Møller | Gæstebloggere
Jeg elsker dræber snegle.
Dræber snegle æder mit ukrudt
og befrier mig fra en masse arbejde. Dræber snegle har en flot orange farve og de larmer
ikke som naboens hund gør.
Dræber snegle bevæger sig roligt og smidigt gennem landskabet og jeg bliver helt afslappet og kommer af med min
stress ved at kigge på dræber
snegle en time hver dag.
Send stressede Danskere på
kurser hvor de skal passe dræber snegle i 8 dage, så kommer de hjem friske og udhvilet til familien og arbejdet.
Dræber snegle burde fredes fordi de skaber en masse opmærksomhed i Dansk politik,
ja måske kommer dræber sneglen i næste udgave af den
blå bog
hilsen
carl-mar møller

At kigge i en gulvspand

 Søndag d.22 Juli 2007 | Peter I. | Gæstebloggere
Gæsteblogging af Peter Ingemann (www.dnup.dk)

Nogle gange savner jeg bare det at kunne sidde og kigge ud, lige ned i en gulvspand og være glad. Ikke at jeg ikke er glad - bevares. Men ikke at skulle tænke på opgaver, studie, mine kummerlige forhold der kun bliver holdt kunstigt oven vande fordi nogle gider spise brunch med mig. Alligevel er jeg priviligeret - jeg kan faktisk tillade mig at sortere i min vennekreds. Præcis det har jeg fået meget skæld ud over. Jeg er blevet kaldt arrogant. Her flyver jeg rundt som en sattelit i min helt egen bane og ligepludselig går det op for mig at jeg måske burde forsøge at cirkulere om noget nyt. Og det er en giftig tanke - meget giftig. Og nu sidder du nok og tænker: hvad! går han fra mand og hjem. Nej nej - selvfølgelig gør jeg ikke det. Vi skal et helt andet sted hen. Tanken om at opleve noget har efterhånden meldt sin ankomst en del gange og gang på gang smider jeg den på porten. Selvom jeg hader regeringen vil den nok elske mig, bortset lige fra det ene efterskoleår jeg tog, men hvis Bertel kommer løbende så hanker jeg op i dellerne og løber fra ham: jeg sprang zappa-året over, jeg fik en uddannelse, og nu er jeg på universitetet hvor jeg har fået merit og dermed, til både min og Bertels store glæde, forventer at færdiggøre min tid på universitet, et år hurtigere end planlagt.

Og præcis derfor er tanken giftig. Og det er Kennet der er slangen (og Adam) i Paradis. Kennet vil gerne rejse. Der er andre måder at leve sit liv på end at læse, læse og så studere og læse. >>Nåhja! Fint!<< har hidtil været mit bedste våben, men efter en tyndslidt argumentation igennem de sidste fire år må jeg efterhånden indse at jeg er blevet triviel, realist og kedelig. Kennet vil rejse til eksotiske steder. Det vil jeg også gerne, men jeg skal baaaare lige ha afsluttet det her studie først, så den tager vi lige en anden dag, ikås! Bagefter melder tanken sig: man skal huske at rejse mens man kan, men det foregår på et så lavt lydniveau at selv ikke baghovedet ænser det.

Men det hænger ved og pludselig er man faktisk i tvivl: Hvad er meningen med det her? Vil min underbevidsthed ud at rejse, og evt MED mig? For der er jo mere i livet end den cirkel jeg har travet rundt i på mit kollegieværelse mens jeg har studeret Luhmanns hjernen-ud-af-hovedet teori om sociale systemer. Det har jeg forsøgt at overskueliggøre i 2 år nu, jeg vil ikke sige det er lykkedes, slet ikke, men spændende er det. Denne tanke vil af nogle måske blive kategoriseret under begrebet 'åbenbaringer'. For mig går det slet ikke. For mig er den gruopvækkende: tænk at jeg vil rejse! og så nu! mens jeg studerer og pleaser regeringen og Bertels røv! Tanken går slet ikke... ikke i hverdagen. For det er ret så ubekvemt at få tanker om at rejse når man lige har revet vrangen ud af ens hjerne og skrevet opgaver der var så nødvendige at selvom man i Netto betalte en liter letmælk med en 100-krone ikke ville bemærke hvis kassedamen kun gav 7,75 tilbage; der er simpelthen ikke plads til flere tanker i hverdagen og slet ikke til at blive ramt af en eksistentiel krise midt i supermarkedet.

Det kan til nøds lade sig gøre mens man sidder på toilet, vasker gulv (findes det begreb endnu? - Christel?), eller i et DSB-tog - der er i det mindste nogle man kan snakke med det om. På toilettet kan krisen finde sted de 2 minutter det tager at skille ballerne fra hinanden, og vupti så er man i fuld gang med at skrive videre på opgaven og har for længst glemt alt om den snigende slange (altså tanken).

For det kræver tilløb at lade tanken om at cutte alt fra, optage et lån og så rejse væk i seks måneder med Kennet under armen, en baguet i håret og feta-ost ud af ørene. Jo hurtigere jeg løber desto mere kan jeg fortrænge denne tanke og indtil videre må jeg som mandsperson erkende at mine studier indtil videre har undertrygt denne tanke ganske vel. Der er ting her i livet der ikke kan tåle at få en røngtenundersøgelse. Fx er jeg ganske vidst også helt klar over at den første dag efter min sidste eksamen vil blive et mareridt som jeg frygter: udgifterne vil bide indtægterne i halen, jeg vil skulle ud på et boligmarkede der er så sindssygt komplekst og hvor man i disse tider kan sælge hundehuse for millioner mens en villa i Åbyhøj kun når at være til salg de seks timer det tager at printe 200.000 eksemplarer af Århus Onsdag. Og jeg har allerede forberedt den første tanke. Den skal være noget i retningen af: >> Det er satme løgn det her! <<. Mest af alt fordi at her har jeg knoklet for først at få en toårige uddannelse. Et fire-åriget smut på universitet... og nu det her!? Og det bliver præcis den dag alle ens tanker, samvittigheder og andet godt fra baghovedet, ramler ned og man tænker flux - >>hvorfor rejste jeg dog ikke bare væk i seks måneder så jeg da havde lidt glæde i livet inden det her?<<.

Men undervejs lukker man øjnene. Jeg peger endda fingre af folk der rejser ud mens jeg mumler, svagt mellem læberne: hold-da-kæft-nogle-ubeslutsomme-mennesker.-Kan-de-ikke-finde-ud-hvad-de-vil-siden-de-skal-rejse-seks-måneder-til-jorden-rundt?.

Og fremtidsdrømmene gør det efterhånden lidt svært at skelne mellem hønen og ægget: man er ikke rigtig længere klar over om man i fremtiden vil ha et arbejde for at kunne købe ting eller om man køber ting for at kunne ha et arbejde. Al forskning i robotstudier på Syddansk Universitet bør stoppe her: vi har allerede robotter gående rundt; det er sådan vi uddanner folk: fra menneske til robot.

Og jeg kan huske det: en aften i sofaen på kollegieværelset uden for mange tænkepauser fører ikke kun til tanke om at ønske sig væk. Den fører også til tanker om ens kriseøkonomi der har givet sig selv kunstigt åndedræt imens ens bankrådgiver har sendt søde mails indledende med 'Kære Peter'. Ja gud-fri-mig-vel. Men man er jo herre i eget liv, siger de. Beslutningen blev Visa Electron samt forældres økonomisk støtte, og vupti: der røg familie-skiferien sgu! Sådan! Ud af det blå!

Og det er symptomatisk: hver gang man får mere end 5 minutters personlig frihed, så frarøves den kronisk af baghovedet der vil tænke over økonomi, folk man har ladt i stikken, fællesskaber der burde dyrkes, fedmeepedimier (tak til medierne!), og tidligere: ens kærlighedsliv. Alle er det ego-tanker. Alle er de hinandens modsætninger: egoet elsker tankerne men hvad har jeg egentlig gjort for at gøre andre glade? Nada! jeg har brugt penge jeg ikke havde, jeg har isoleret mig, jeg har lukket venner ude og jeg har lagt en dæmper på og sagt schhhh! hver gang Kennet har åbnet munden og udtalt ordet 'rejse', og her forleden fik jeg en SMS fra min ven Jesper der ganske enkelt indeholdt budskabet på få ord >>Jeg synes vi ser hinanden for lidt<< - og det er korrekt!

De sidste mange måneder har jeg overvejet om jeg pludselig skulle tage afsted med brie under armen, Kennet i øret og en baguett i bukserne, og jeg har resoneret mig frem til: når jeg får råd! Hvad fanden er det så for et svar? Når-du-får-råd!? Jamen Peter du får jo aldrig råd - ihvertfald ikke før det er for sent. Det er for optimistisk at tro at man som studerende rent faktisk kan tjene penge, gode penge. Jeg håber på sommeren 2008 - sommerferien kan bruges. Ville gerne faktisk. Det ville tilfredstille ikke mindst Kennet men også min dårlige samvittighed der siger mig at jeg burde prøve noget nyt snart. Nuvel.

Hvornår har du sidst talt med din gulvspand?

 

X blog

 Søndag d.15 Juli 2007 | Michael | Gæstebloggere
Niels er i Sverige.

Og som man siger, når musene danser om den varme grød, leger kattene på bordet og kritte vitte vit bum bum!!

Dagens indlæg er at finde op dnup.dk - Jeg blogger om man så må sige udenom

Landet politikerne bestemmer for dig!

 Mandag d.25 Juni 2007 | Patrick V. | Gæstebloggere
Engang imellem kan man undre sig over mange ting. Det fleste går vel og undrer sig over ting, som man er tæt opad mange gange eller ligger dem på hjertet.
Man kan også undre sig over debatter omkring rygning i aviser og tv omkring politikere. Politikere vil altid så meget. Men sker der rent faktisk noget? Ja, man er god til at forbyde flere og flere ting.

Og ja igen for nu fik de vedtaget en rygelov, med håbet om at få flere til at kvitte rygning og ikke udsætte andre for passiv rygning.

Det har vist sig utallige gange, at rygerne ikke lader sig skræmme til at stoppe, og jeg tror desværre det samme sker igen. Rygerne rykker tættere på hinanden og vil stritte imod så hårdt som de nu kan.

Efter min mening mener jeg, at man ville komme længere, hvis man tilbød rygere et rigtig alternativ til rygning. Et produkt som ikke generer andre, men hvor de stadig får deres ”oplevelse” af nikotin.

Det kunne være i form af snus. Problemet med snus er bare, at den model ”snus i teepose” (portionssnus) som er let at bruge og ikke løber er forbudt i Danmark. Snus er 90% mindre skadelig end rygning, så hvorfor ikke tilbyde alternativet?
Nej, Danmark skal åbenbart bare være forbudets land, hvor den enkelte ikke selv har retten til at bestemme hvad han mener er rigtig og forkert – det vil politikerne gøre for dem.

Alle indlæg
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Tanker om livet (284)
Den digitale verden (44)
Waste of time (157)
Everyday life (247)
Film og tv (75)
Fiktion (44)
Corporate (14)
Spørg Sygo (17)
Gæstebloggere (8)
The book (5)
Problemknuser (23)
Den gode idé (17)
Sexuelle eskapader (47)
Politik (14)
Smagsdommeri (36)
Jeg spørger bare (39)
Dagens ord (43)
Er du min far - Se også: lookalike (8)
Er det bare mig eller... (34)
Kender du det... (17)
Så så man lige mig... (24)
Jeg tegner og fortæller (8)
Selvafvikling (9)
3 trin (1)
Januar 2011 (2)
December 2010 (10)
November 2010 (1)
Oktober 2010 (10)
September 2010 (14)
August 2010 (11)
Juni 2010 (1)
Maj 2010 (1)
April 2010 (3)
Marts 2010 (1)
Januar 2010 (4)
December 2009 (13)
November 2009 (12)
Oktober 2009 (21)
September 2009 (21)
August 2009 (25)
Juli 2009 (30)
Juni 2009 (32)
Maj 2009 (35)
April 2009 (31)
Marts 2009 (24)
Februar 2009 (30)
Januar 2009 (40)
December 2008 (26)
November 2008 (36)
Oktober 2008 (36)
September 2008 (29)
August 2008 (27)
Juli 2008 (19)
Juni 2008 (37)
Maj 2008 (22)
April 2008 (22)
Marts 2008 (29)
Februar 2008 (43)
Januar 2008 (43)
December 2007 (21)
November 2007 (28)
Oktober 2007 (40)
September 2007 (17)
August 2007 (27)
Juli 2007 (34)
Juni 2007 (34)
Maj 2007 (24)
April 2007 (21)
Marts 2007 (21)
Februar 2007 (21)
Januar 2007 (33)
December 2006 (19)
November 2006 (22)
Oktober 2006 (19)
September 2006 (23)
August 2006 (29)
Juli 2006 (33)
Juni 2006 (8)