Død tradition

 Mandag d.21 August 2006 | Niels | Tanker om livet
Engang lavede man gravhøje eller lagde alskens ting ned i graven som man skulle have med "på den anden side". Idag tømmes man for organer og skæres gerne lidt i, før man bliver lagt i graven. 

Engang levede man videre i himlen, idag lever man videre i andre!

Engang når alt kan genbruges, som mange af organerne kan idag, vil man så kun begrave sjælen? Af jord er du kommet, i andre mennesker skal du igen opstå...
 Michael
Hvad er din holdning.. Come out come out whereever you are.

Lad os få en lille organbattle.

Jeg vil gerne snart ha mit organ ind i een
 2006-08-21 19:39:12
 yasmina
Hold da op hvor ka det være ligemeget hvad der sker med organerne når vi er døde. lægen: "lille ole har virkelig brug for din lever" mig: "jeg vil ikke, nej...jeg gør det ikke!!" lægen: jamen for Guds skyld menneske, du er jo DØD!!!
 2006-08-21 20:26:57
 Niels
Ligemeget er et stærkt ord! F.eks. tror jeg at en lever kunne være godt fyld i hundemaden eller fedtet kunne være god sæbe.
Det er mine organer, jeg har passet dem gennem et helt liv! Er jeg et svin hvis jeg ikke deler? Hvis jeg deler, er jeg så et svin hvis jeg drikker en øl?
...og Michael, min holdning får du ikke endnu...

( Lægen:"Lille Hitler har virkelig brug for din lever" dig:"...?" )
 2006-08-21 21:33:30
 yasmina
Hitler var også engang en lille bitte dreng som lavede lort i bleen og suttede på sin mors babser.
 2006-08-21 22:02:59
 Niels
True, Hitler var engang lille og uskyldig, men det var jo sikkert heller ikke der han havde brug for en ny whatever. Tillægsspørgsmålet til debatten om brugen af det menneskelige legeme er, hvem man (hvis man) vil give sine organer til. Hvornår ville man f.eks. ikke længere give Hitler sin lever? Skal Brian have nyt hjerte, han kørte jo for stærkt da han kørte galt? Hvorfor skulle man ikke ryge, man kan jo bare få nogen nye lunger.
 2006-08-21 22:28:09
 Michael
Ok, Man kunne måske lave en lille notits på donorkortet - Minus potentielle diktatorer, folk med selvpåførte følgesygdomme og kriminelle...

Min basale holdning er at liv der kan reddes, skal reddes og så vil jeg ikke gøre mig til dommer over hvem der har levet det gode liv eller det dårlige. Det sørger karmaloven for.

Desuden er det ikke absolut lykken at leve med nye organer i sin krop, men kan give et andet menneske en ny chance. En ny chance for at leve 10 - 20 - 30 - 40 år mere, hvorimod ens organer enten vil være cinereret eller rådnet op i jorden.

Hvis det var mig der var syg, selvpåført eller ej, ville jeg gerne ha den chance - Hvis man vil spise af andres slik må man også dele når man selv har noget.

Selvpåført?? Nogen mennesker ryger aldrig og får aligevel lungekræft. Andre ryger et helt liv uden mén.

Desuden er det yderst sjældent at Brian som køre for stærkt kan få et nyt hjerte eller andet indvold. Det skal jo passe i størrelse og gentype og alt det pis. Desuden har sygehusene ikke organer på lager, hvorfor? Fordi folk er for fuckin dovne til at tage stilling eller nosse sig sammen til melde sig i registret.

For at være lidt ekstrem synes jeg at alle som standard skulle være tilmeldt som organdonor, så kunne man bare melde sig fra hvis man synes at det er uetisk eller bare er egoistisk helt til det sidste.

Men forstå mig nu ret... Jeg dømmer ikke folk der ikke har lyst til at donere deres organer, af den ene eller den anden grund. Det er helt op til dig og kun dig og hvad du føler inden i..

Men prøv lige at vende den om. Du kan jo også blive syg og ha brug for et organ. Og hvem ved måske er du heldig at få et rigtigt godt menneskes hjerte (hvilket er ret sansynligt).

Eller endnu bedre nutildags.... Et kendis organ. Hey prøv at lyt til min tikker, det er Dronning McG der banker derinde.
 2006-08-22 05:56:20
 Michael
PS. Jeg tror netop at problemet med lille Hitler var at han ikke fik lov at sutte nok på sin mors babser....

Og hvad kan vi så lære af det piger??? Man skal dele sine babser

Desuden - Fedt og sæbe - Jeg ville blive enormt glad hvis der var nogen der ville vaske deres babser i "michael sæbe".... Aaaaah.

Babber babber babber. Totalt yndlings organ.
 2006-08-22 06:05:05
 yasmina
Jeg melder mig som donor! BASTA!
 2006-08-22 06:30:59
 Niels
Michael du burde være politiker sådan som du skriver uden at svare.
Er man berettiget til nye lunger hvis man har røget hele livet og får rygerlunger? Der er dokumenteret sammenhæng! Hvis hjertet er der, skal Brian så ha det? Hvad nu hvis Brian ramte en 78 årig, der kunne bruge det samme hjerte. I en ideel verden var der organer nok til at redde alle, men det er verden nu engang langt fra.

Du siger du ikke dømmer, men når du argumenterer for hvad der er rigtigt, så leger du vel dommer i karmaloven. ( Hvis man redder en ryger med sorte lunger, laver man så lort i karmaloven? Det er vist en anden diskussion...)
Derudover synes jeg det er forkert at afskrive ikke donorer som "...for fuckin dovne til at tage stilling eller nosse sig sammen til melde sig i registret." Måske har folk ikke taget sig sammen fordi det er et meget prekært emne eller osse er de trætte af at skulle argumentere overfor donorer hvorfor man er "...uetisk eller bare er egoistisk helt til det sidste."

Jeg synes det er dybt uetisk hvis man var donor fra fødslen! Det er ens egne organer og staten skal, ikke eje og have krav på, en person indtil man selv kan sige fra!

...og Michael, min endelige holdning får du ikke endnu...
 2006-08-22 15:22:58
 Niels
Til Yasmina

Det er fedt at du tager initiativet til at blive donor. Det er ekstra fedt hvis du gør det p.g.a. denne diskussion. Her på sygo gør vi alt for at provokere folk til at tage et standpunkt og agere herpå. Ligemeget om det er det ene eller det andet.
 2006-08-22 15:30:06
 Michael
Jeg kan kun argumentere for hvad jeg synes er rigtigt og derefter håbe på at jeg kan influere til at nogen i det mindste tager stilling.

Man får hvad man giver!

Jeg afskriver ikke alle "ikke donorer" som for fucking dovne. Det er helt ok med mig, ikke at ville være donor af den ene eller anden årsag.

Og angående Brian... Så er det jo ham som traffikoffer der er potentiel donor. Det er nok blod og plasma du tænker på at de bruger til sådan nogen situationer. Og det er diskutabelt om det er hensigtsmæssigt at bruge blod i operationer, men det er en helt anden snak.

Organer doneres ikke bare sådan akut (altså til traffikBrian). Man bliver jo typisk skrevet op på lange ventelister og skal være uhyre syg og alligevel rask nok, for at blive indstillet til at gennemgå en operation.

Karma kan ikke fuckes op ved at gøre noget godt for et andet menneske. Og ja en ryger med de sorteste tjære belagte negotinlunger, måtte hellere end gerne få mine jomfruelige lyserøde balloner. Det er et menneske vi taler om og hvis karma vil at han/hun får mine lunger, så har han/hun fortjent dem, selvforskyldt eller ej. Det er et menneske vi taler om, ryger eller ej, direktør eller jord og betoner.

Jeg vil i mit testamente tilskrive at mine nosser skal puttes i leverhakkeren hos Stryhns og serveres for den der ikke tør tage stilling.
 2006-08-22 17:48:52
 svend dellepude
Jeg tillader mig høfligst at nægte at tage stilling og det eneste jeg kan provokeres til er uddele blå øjne, men det kan man vel også kalde organ donering... damn så tog jeg alligevel stilling.
 2006-08-22 17:55:20
 Niels
ok lad os glemme det hypotetiske tilfælde og teknikaliteterne omkring Brian. Jeg fiskede efter en holdning til hvordan man fik fordelt de donerede "ting". Vil I give jeres organer til en der er velvidende om at man med stor sandsynlighed selv har ødelagt de eksisterende. Hvis der er et alternativ der er blevet syg på naturlig vis? Michael skriver så smukt: "Hvis man vil spise af andres slik må man også dele når man selv har noget." Hvad så med dem der spiser sit eget slik? Her er det ikke, ikke donorerne jeg tænker på. Det er dem der ikke behandler sine organer ordenligt drankere, store fedt konsumenter, rygere osv...

Jeg har svært ved at fange argumenterne for at skulle donere, udover selvfølgelig: "Hold da op hvor ka det være ligemeget hvad der sker med organerne når vi er døde" og en oldgammel ideologi der i høj grad stadig eksisterer på det faktum at man ikke kan bevise at den er usand. (Jeg provokerer bare!)
 2006-08-22 20:57:53
 Michael
Se ovenfor, for holdning... Når du ikke vil forholde dig til teknikaliteter så gider jeg heller ikke udabejde en politik og forretningsgang omkring forfordeling af organer til mennesker der er blevet syge af naturlige årsager??

Det må dem der får penge for det sgu klare.

Kom dog ind i kampen mennesker.
 2006-08-22 21:29:49
 Niels
Det var i erkendelse af at det var et dårligt eksempel at jeg afskrev mig teknikaliteterne. ( Hvorfor kan man ikke akut få et organ, ja ok et hjerte er måske lige lovligt, men hvad en ny lunge? Hvis man kan redde et liv nu og her, istedet for en der har stået på venteliste siden igår. Nå lad nu Brian ligge... )

...og holdningsspørgsmålet er ikke kun rettet på Michael, bring it y'all...
 2006-08-22 22:06:50
     

Tilføj kommentar


 

Navn

*

Email

*

Website/blog

http://

Kommentar

smile
wink
wink
wink
wink
*
abonner på indlægget

(Din email bliver ikke offenliggjort eller videregivet til andre!)


Alle indlæg
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Flemming - "ja, jeg tisser i underdrengene om natten ..."
Tanker om livet (284)
Den digitale verden (44)
Waste of time (157)
Everyday life (247)
Film og tv (75)
Fiktion (44)
Corporate (14)
Spørg Sygo (17)
Gæstebloggere (8)
The book (5)
Problemknuser (23)
Den gode idé (17)
Sexuelle eskapader (47)
Politik (14)
Smagsdommeri (36)
Jeg spørger bare (39)
Dagens ord (43)
Er du min far - Se også: lookalike (8)
Er det bare mig eller... (34)
Kender du det... (17)
Så så man lige mig... (24)
Jeg tegner og fortæller (8)
Selvafvikling (9)
3 trin (1)
Januar 2011 (2)
December 2010 (10)
November 2010 (1)
Oktober 2010 (10)
September 2010 (14)
August 2010 (11)
Juni 2010 (1)
Maj 2010 (1)
April 2010 (3)
Marts 2010 (1)
Januar 2010 (4)
December 2009 (13)
November 2009 (12)
Oktober 2009 (21)
September 2009 (21)
August 2009 (25)
Juli 2009 (30)
Juni 2009 (32)
Maj 2009 (35)
April 2009 (31)
Marts 2009 (24)
Februar 2009 (30)
Januar 2009 (40)
December 2008 (26)
November 2008 (36)
Oktober 2008 (36)
September 2008 (29)
August 2008 (27)
Juli 2008 (19)
Juni 2008 (37)
Maj 2008 (22)
April 2008 (22)
Marts 2008 (29)
Februar 2008 (43)
Januar 2008 (43)
December 2007 (21)
November 2007 (28)
Oktober 2007 (40)
September 2007 (17)
August 2007 (27)
Juli 2007 (34)
Juni 2007 (34)
Maj 2007 (24)
April 2007 (21)
Marts 2007 (21)
Februar 2007 (21)
Januar 2007 (33)
December 2006 (19)
November 2006 (22)
Oktober 2006 (19)
September 2006 (23)
August 2006 (29)
Juli 2006 (33)
Juni 2006 (8)